lørdag 21. juli 2007

Mer infrarødt

Det er her jeg skal være påpasselig å si "ingen sammenligning forøvrig", men bildene av fossene over Gudvangen, innerst i Nærøyfjorden fikk meg faktisk til å tenke på Ansel Adams sine bilder av "Half Dome" i Yosemite National Park. Bildet til høyre er tatt i 1927, en fin måte å feire 80-års jubileet med andre ord.

Jeg har alltid latt meg imponere av den mørke himmelen samtidig som alle tegninger er i behold i fjellveggen. Her var det selvsagt snakk om forstandig filterbruk, gjennomtenkt eksponering, og ikke minst nitidig mørkeromsarbeid. Noe av den samme effekten oppnås imidlertid med et IR-filter på digital kameraet.
Dvs: Noe av den samme effekten på skjerm. På et print ville nok det digitale bildet komme sørgelig til kort, men her er det noe som er verd å eksperimentere med.


Jeg vil ha et Fujifilm IS-1 NÅ.....

Etiketter:

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden